Search
Now showing items 1-5 of 5
Estudio de aceptabilidad de filetes y croquetas de Colossoma macropomum (Cuvier, 1818).
(Universidad Nacional (Costa Rica), 2000)
Considerando la necesidad de fuentes alternativas de proteína, en este trabajo se analizó el grado de aceptación general de los filetes de Colossma macropomum, siendo este menor que el de los filetes de tilapia (Oreochromis ...
Effect of different chemical treatments on nutritional and antinutritional properties of coffee pulp
(Elsevier, 2002)
Different chemical treatments were tested to improve the nutritional value of coffee pulp (CoP):
(1) alkali, NaOH solutions of 5 and 10% for 24 and 48 h; (2) a combination of acid and alkali, with
first a treatment with ...
Growth, feed utilization and nutrient digestibility in tilapia fingerlings (Oreochromis aureus Steindachner) fed diets containing bacteria-treated coffee pulp
(Universidad Nacional, Costa Rica, 2002)
The effectiveness of bacteria treated-coffee pulp (BT-CoP) in fish diets was evaluated in a feeding trial with Oreochromis aureus (Steindachner) fingerlings. Five diets were formulated to contain 0%, 6%, 12%, 18% and 24% ...
The Use of the Arm Circumference as a Measure to Detect Underweight in Individuals Aged 60 Years or Older Living in Costa Rica
(Universidad Nacional (Costa Rica), 2023-09-01)
[Objective]: This investigation focuses on the association between arm circumference and body mass index, and the estimation of cutoff values of this arm measurement for identifying low weight ...
Análisis de los hábitos alimenticios con estudiantes de décimo año de un Colegio Técnico en Pérez Zeledón basados en los temas transversales del programa de tercer ciclo de educación general básica de Costa Rica
(Universidad Nacional (Costa Rica), 2017-08-21)
El presente trabajo tuvo como objetivo diagnosticar el conocimiento que tiene el
estudiantado de décimo nivel sobre hábitos alimenticios y nutrición. Se hace un recuento de la relación
entre buena alimentación y los ejes ...