xmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.title.metadata.procedence
Now showing items 1-11 of 11
-
Aporte ambiental de la planta de tratamiento de aguas residuales Los Tajos en la remoción de contaminantes fisicoquímicos y microbiológicos
(Universidad Nacional, Costa Rica, 2022-01-31)The objective of the study was to analyze the environmental contribution, in terms of removal of physicochemical and microbiological pollutants, from the Los Tajos Wastewater Treatment Plant (WWTP) to the Torres River. ... -
Arthropod biodiversity loss and the transformation of a tropical agro-ecosystem
(Chapman & Hall, 1997)The coffee (coffea arabica) agro-ecosystem in the Central Valley of Costa Rica was formerly characterized by a high vegetational diversity. This complex system has been undergoing a major transformation to capital-intensive ... -
Biogardens as constructed wetlands in tropical climate: A case study in the Central Pacific Coast of Costa Rica
(Elsevier, 2019-03-25)In Costa Rica, <10% of wastewater is treated before its discharge. This generates a significant impact on the environment, public health, and tourism industry, which is one of the country's main economic activities. ... -
Calidad del agua superficial y presiones socioambientales en la microcuenca alta del río Poás
(Universidad Nacional (Costa Rica), 2022-03-10)El objetivo de esta investigación fue determinar la relación entre la calidad del agua superficial en la parte alta de la microcuenca del río Poás y las principales presiones socioambientales que pueden alterar ... -
Carácteres generales, edad y crecimiento de anadara grandis (Pelecypoda Arcidae)
(Universidad Nacional (Costa Rica), 1986-01-01)Cálculos en el porcentaje de carne por peso análisis de la estructura poblacional de Anadara grandis se realizó entre abril de 1984 y marzo de 1985. El valor promedio del porcentaje de carne fue de 10,93 con un valor ... -
Chemical and functional characterization of antimicrobial metabolites isolated from ascidian Rhopalaea Birkelandi
(Universidad Nacional (Costa Rica), 2011-12)Marine ecosystems have a very large diversity of resources, most of them still partially unknown, and a few others exploited for development of new industrial and toxicological products. The objective of this investigation ... -
Determinación de la actividad antibacterial de la esponja Marina Ircinia Campana recolectada en Punta Uva Limón contra Staphylococcusaureus
(Universidad Nacional (Costa Rica), 2012)Las esponjas son organismos multicelulares sim-ples, habitan en ambientes marinos desde los mares polares, hasta las aguas tropicales, donde son más abundantes. Están expuestas a grandes poblaciones de microorganismos, ... -
Ecosystemic Assessment of Surface Water Quality in the Virilla River: Towards Sanitation Processes in Costa Rica
(Universidad Nacional (Costa Rica), 2018)Water quality information is essential supporting decision making in water management processes. The lack of information restricts, at some point, the implementation of adequate sanitation, which is still scarce in ... -
Evaluación Físico-Química de los Sedimentos en el Estero Tamarindo y sus tribuatrios, Guanacaste, Costa Rica
(Universidad Nacional (Costa Rica), 2012)Se evaluaron los sedimentos del estero Tamarindo y de los ríos que confluyen en él con el propósito de determinar el efecto de las actividades antropogénicas de las comunidades aledañas. Los parámetros escogidos ... -
Isotopic composition in precipitation and groundwater in the northern mountainous region of the Central Valley of Costa Rica
(Taylor & Francis, 2016)The linkage between precipitation and recharge is still poorlyunderstood in the Central America region. This study focuses onstable isotopic composition in precipitation and groundwater in the northern mountainous region ... -
Producción de pescado seco-salado utilizando secadores solares
(Universidad Nacional (Costa Rica), 1986-01-01)La técnica de seco-salado de pescado es un método de preservación efectivo, rápido y barato que se ha utilizado durante cientos de años controlando la temperatura y la concentración de sal en proteínas como el pescado por ...